Translate

Translate
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Välbesökt mingelkväll i Mölndals första trygghetsboende

08 november 2017

Mingelkvällen med visning den 6 november i Mölndals första trygghetsboende blev lyckad. I nuläget är ungefär två tredjedelar av lägenheterna tingade och intresset är fortsatt stort inför inflyttningen, som sker i början av december.

Planerna på ett trygghetsboende i Mölndal – lägenheter för seniorer som önskar mer trygghet och möjlighet till social samvaro – började ta form år 2010. När nu endast de sista detaljerna återstår kan de ansvariga bakom projektet konstatera att resultatet blir precis så bra som de hoppats på.

Från början trodde vi att tryggheten var det centrala, men i den fokusgrupp som bildades inför arbetet med trygghetsboendet visade det sig att bland annat arkitekturen var viktigare för våra blivande hyresgäster. De som söker sig till ett trygghetsboende vill inte i första hand flytta från sitt gamla hem. De flyttar till sitt nya, något som är ännu bättre, förklarar Annelie Drackner, ansvarig arkitekt på Tengbom.

Den välbesökta mingelkvällen lystes upp av marschaller och förväntansfulla leenden. Mölndalsbostäder bjöd de runt 75 gästerna som bestod av nya hyresgäster med sällskap på snittar och Gustav Adolfs-bakelser. Bolagets vd, Marie Werner, hälsade välkomna och introducerade ansvariga projektledare, förvaltaren samt trivselvärden, som stöttar och hjälper hyresgästerna med att organisera aktiviteter med mera.

Det är fantastiskt roligt att träffa så många nya hyresgäster. Många har väntat länge på att få flytta hit så det känns väldigt positivt att kunna bjuda på en förhandstitt, säger Marie Werner.

I dagsläget är 40 av 66 kontrakt skrivna och intresset för de återstående lägenheterna är stort.

Mölndalsbostäder strävar efter att utveckla sitt bestånd, för att kunna erbjuda boendealternativ i olika prisklasser. Trygghetsboendet är det första som vänder sig till äldre personer, som vill bo bekvämt och bekymmersfritt i fullt utrustade egna lägenheter, samtidigt som de gemensamma ytorna, såsom vardagsrum och kök, lounge och bastu med relaxavdelning ger möjlighet till social samvaro och tid till livets glädjeämnen.

Under måndagens visning lockade förstås de egna lägenheterna i första hand, med möjligheten att mäta och fotografera för att kunna planera vilka möbler som kommer att passa bäst. Många tog också chansen att åka upp till nionde våningen, för att ta en titt i det blivande gymmet och bastun.

Den sociala aspekten är viktig och har varit ledstjärna i hela projektet. Vänner och umgänge är oerhört viktigt för att må bra. I trygghetsboendet lever man ett självständigt liv på sina egna villkor, säger Marie Werner.


Bilder

Hämta bilder här

För mer information, vänligen kontakta:

Marie Werner, Mölndalsbostäders vd
Telefon: 031-720 84 01
E-post: marie.werner@molndalsbostader.se