Parkering

Mölndals Parkering tar över hanteringen av våra parkeringar

För att förenkla för dig som hyresgäst att söka, hantera och betala för din parkeringsplats kommer Mölndals Parkerings AB inom kort ta över hanteringen av din parkeringsplats. Det gör att vi kan erbjuda en bättre service till dig, bland annat genom att

  • göra det enklare att hitta och söka parkeringsplats
  • erbjuda fler betalningsalternativ
  • din hantering av parkeringsplatsen blir digital

Överlämningen kommer ske stegvis under hösten 2021 och våren 2022. Du som hyresgäst får information i din brevlåda när ditt område är aktuellt för överlämning. I brevet får du veta allt om hur du flyttar över till Mölndals parkering.

Vad innebär det att Mölndals Parkering tar över hanteringen?

Det du som hyresgäst främst kommer märka handlar främst om hur du hyr och hanterar din plats. Förändringen kommer innebära att:

  • Mölndals Parkering tar över uthyrning av lediga och befintliga parkeringar
  • Mölndals Parkering är betalningsmottagare
  • Uppsägningar av parkeringar görs till Mölndals Parkering
  • Ansvaret för parkeringsplatserna i form av underhåll och skötsel finns kvar hos Mölndalsbostäder.

Du kontaktar Mölndals Parkering för:

Hyra av parkering
Du registrerar din parkering här. För att hyra en parkering behöver du uppge en kupongkod och ditt kontraktsnummer. Kupongkoden är MB + de tre första siffrorna i ditt kontraktsnummer, tex MB307. Kontraktsnumret hittar du på Mina sidor samt på ditt hyresavtal, består av nio siffror tex; 3XX-0XXX-XX.

Parkeringstillstånd
Om du vill skaffa parkeringstillstånd inom Mölndals stad, kontakta Mölndals parkering.

Besöksparkering
Information om besöksparkering inom Mölndal hittar du här.

Obehörig parkering
Om du har problem med att någon obehörig står på din hyrda parkering, kontakta Mölndals parkering.

Parkeringsplats med laddplats för elfordon
Här kan du läsa mer om hur parkeringsplats med laddstolpe funkar.

Carport, garage och motorcykelgarage

Vill du hyra carport, garage eller mc-garage av oss är du välkommen att skicka ett mejl till kundcenter, kundcenter@molndalsbostader.se. Uppsägningstiden är en kalendermånad.

Du som ansöker om carport, garage eller mc-garage kommer få ett e-postmeddelande när vi har ett erbjudande till dig. Erbjudandet går ut till flera hyresgäster och den med längst kötid som svarar ja får carporten eller garaget. Du behöver svara inom sju dagar från att erbjudandet skickats ut. 

Därför är det viktigt att du som står i kö ser till att din e-postadress är uppdaterad och att du läser din e-post regelbundet. Din kontaktinformation uppdaterar du enklast genom att gå in på Mina sidor.

Har du blivit erbjuden carport, garage eller mc-garage och tackat nej, eller inte svarat alls, tre gånger lämnar du din plats i kön och får ansöka på nytt. 

Undantag från parkeringsförbud på gårdar

Det är inte tillåtet att köra in för att parkera på gårdar och övrig tomtmark. Undantag är om du behöver lasta och eller lossa möbler vid flytt. 

Andrahandsuthyrning är inte tillåtet

Det är inte tillåtet att låna ut eller hyra ut sin parkering till någon annan, utan du har fullt ansvar för ditt eget avtal. Undantaget är om du har en godkänd andrahandsuthyrning av din bostad, då får andrahandshyresgästen möjlighet att använda parkeringsplatsen under tiden för att andrahandsavtalet gäller.