Nu får hyresgäster i Mölndal tillgång till laddstolpar för elbil

21 december 2018

I våras gick Mölndalsbostäder ut med nyheten till sina hyresgäster att man ville göra det möjligt att hyra en parkeringsplats med laddstolpe, för att kunna ladda sin elbil. Nu är de första laddstolparna installerade och på plats i Mölndal.

Att allt fler fordon drivs av el är en av nycklarna i förändring av sättet vi transporterar oss och utvecklingen går åt rätt håll. Enligt Naturvårdsverket har antalet elbilar i Sverige i det närmaste fördubblats varje år sedan 2010 och antalet laddhybrider följer samma utveckling.

Mölndalsbostäder vill på ett aktivt sätt bidra till att skapa ett hållbart samhälle och VD Marie Werner ser projektet som en del i utvecklingsarbetet för att kunna ge hyresgästerna både redskap och möjlighet att bidra till en bättre miljö.

”- Vi ser det som en viktig del i vårt hållbarhetsarbete att vi ska kunna erbjuda parkeringsplatser med laddstolpar, eftersom vi vill underlätta för våra hyresgäster att minska sin klimatpåverkan.”, menar Marie Werner.

Att ha möjlighet att kunna parkera och ladda sin elbil nära hemmet ser vi som en viktig pusselbit för att man ska kunna känna sig trygg med sitt beslut om att byta till elbil, menar Christian Schwartz, VD för Mölndal Energi.

”– Tänk vad bra att både ha möjlighet att tanka och parkera på samma gång, sammanfattar Christian Schwartz.”

Projektet är ett samarbete mellan Mölndalsbostäder och Mölndal Energi, med bidrag från Naturvårdsverket och Klimatklivet.


Från och med nu och fram till sommaren 2019 kommer 35 laddstolpar med sammanlagt 70 anslutningar för el att installeras i Mölndalsbostäders områden.

Hämta högupplöst bild.
Vill du veta mer? Kontakta gärna: