Mölndalsbostäder och PostNord i samarbete för att etablera de första paketboxarna i Göteborgsregionen

01 april 2021

PostNord har under hösten genomfört ett test med 120 utställda paketboxar runtom i Stockholm och de positiva reaktionerna sträcker sig långt över förväntan. Det gör att PostNord nu utökar med ytterligare 2 500 paketboxar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg. Mölndalsbostäder är först ut i Göteborgsregionen att upplåta markyta för fyrtio paketboxar och hoppas att det ska bidra till en smidigare vardag för Mölndalsborna.

- Som allmännyttigt bostadsbolag ser vi värdet i att bidra till att hållbara leveranssätt utvecklas och möter konsumentens behov av leveranser i anslutning till sin boendemiljö. Med PostNords paketboxar minskar antalet transporter eftersom de använder befintliga fordon som redan rör sig i området. Vi ser att det här kommer förenkla vardagslivet för många av våra hyresgäster och Mölndalsborna generellt, som kommer kunna hämta sina paketleveranser närhelst det passar dem, säger Henrik Freed, chef för förvaltningen på Mölndalsbostäder.

Camilla Lindholm, distributionsområdeschef på PostNord i Mölndal berättar vidare hur det hela kommer fungera.

- De fyrtio paketboxarna ska placeras utomhus på tjugo platser runtom i Mölndal. De drivs på batteri och kräver varken fiber-, el- eller markinstallation. Som konsument väljer du paketbox som leveransalternativ i e-handlarens utcheckning och vi har idag drygt 10 000 e-handlare anslutna till oss. Paketet hämtas genom att aktivera blåtand i mobilen, öppna PostNord app och sedan sker legitimering med mobilt Bank ID. Efter det får du en digital nyckel för att öppna luckan i paketboxen. Vår upplevelse från höstens test i Stockholm är att användarna upplever boxarna som både bekväma och flexibla.

Under april månad ska paketboxarna placeras ut och Mölndalsborna kommer att kunna hämta sina e-handlade paket dygnet runt.

- Var boxen är placerad står tydligt i både utcheckningen och leveransaviseringen när du gör din beställning online, säger Camilla Lindholm.

- Det känns så bra att vi två bolag, båda med allmännyttiga uppdrag, kan samarbeta och leverera en god service och upplevelse för våra egna kunder och till alla mölndalsbor, avslutar Henrik Freed.