Sommar i Mölndal

Kommer du att vara i Mölndal i sommar?


Passa på att upptäcka vår spännande lokalhistoria, kultur och natur. Här har vi samlat några av sommarens bästa upplevelser. Ännu fler tips, kartor och broschyrer finns på turistbyrån på Gunnebo slott och Trädgårdar samtpå Mölndals stadsmuseum. Vi ses i Mölndal i sommar! 


Vandringsleder

I Mölndal finns flera fina vandringsleder, många av dem går genom Sandsjöbacka naturreservat. Bohusledens sydligaste del går norrut från Lindome och vidare till Göteborgs kommun vid Delsjön.

Övernattningsäventyr

Övernattningsäventyr på hemmaplan: Packa matkorg, sovsäckar och ficklampor och övernatta i vindskydd, till exempel vid Horsikans södra ände eller vid One mosse i Sandsjöbacka.

Utegympa i Stadsparken

Friskis och Svettis håller utegympa i Stadsparken i Mölndal på tisdagar kl. 18.00 veckorna 26–32.

Safjället

På Safjället, alldeles norr om Mölndals Innerstad, finns fina utsiktsplatser och många fornminnen som är väl markerade med skyltar. Se hällkistor, gravrösen och rester av en fornborg med mera.

Gunnebo Slott och Trädgårdar

På Gunnebo Slott och Trädgårdar finns det alltid saker att upptäcka. Njut av herrgårdsmiljön och de vackra omgivningarna, följ med på guidad tur till 1700-talet, ät närodlat från den egna köksträdgården.

Stensjön

Stensjö center erbjuder äventyrs-bangolf och uthyrning av kanoter och roddbåtar. Besök serveringen eller ta med egen picknickkorg. Glöm inte badkläderna!

Geocaching

Geocaching passar alla som gillar att vara ute i naturen och har en GPS eller smartphone. Geocaching är en modern version av gömma nyckeln eller skattjakt, man ger sig ut i skog och mark för att söka en liten "skatt" som med hjälp av GPS-koordinater finns gömd ute i naturen. Ett perfekt sätt att få ut hela familjen. Läs mer på geocaching.se

Musik på vattnet

Sensommarkonsert vid Rådasjöns södra strand den 26 augusti. Ta med filt och picknickkorg och njut av den härliga sensommar-kvällen. Fri entré!

Träffpunktens Sommarcafé

Träffpunktens Sommarcafé i Stadsparken håller öppet måndag till fredag kl. 10.00–18.00 och lördag kl. 11.00–15.00.

Badplatser

I Mölndals kommun finns många fina sjöar med badplatser. Letar du efter en ny favorit? Testa Barnsjön, Nordsjön och Västra Insjön.

Kulturnatt i Kvarnbyn

Den 1 september kl. 18.00–23.00 är det Kulturnatt i Kvarnbyn. En magisk kväll med bland annat musik, dans, konst, teater, mat och dryck. Många ateljéer och verksamheter håller öppet hela kvällen.

 

Friskis & Svettis i Stadshusparken

Friskis & Svettis i Stadshusparken

 

 

Gunnebo Slott och Trädgårdar

Gunnebo Slott och Trädgårdar

 

 

Geocaching

Geocaching

 

 

Kulturnatt i Kvarnbyn

Kulturnatt i Kvarnbyn