Nu söker vi en digital transformationsledare

Brinner du för att driva förändrings- och utvecklingsarbete med hjälp av digitala lösningar? Har du förmågan att snabbt förstå hur en verksamhet fungerar och sedan se möjligheter till förbättringar? Är du en fena på att få de förbättringarna att bli verklighet? Då har vi jobbet för dig.

Hos Mölndalsbostäder får du möjligheten att arbeta i en organisation som står i startgroparna till en längre digitaliseringsresa. En resa som omfattar allt från förbättrade administrativa system och infrastruktur till smarta fastigheter och digitala kundmöten. Hela tiden med målet att skapa en bättre kundupplevelse och ett mer effektivt arbetssätt.

Många av de förändringar vi har framför oss innebär att våra medarbetare behöver ställa om till nya eller förändrade digitala arbetssätt. Därför letar vi efter en ny kollega som med trygg hand kan stötta organisationen i den omställningen.

Ditt uppdrag

Som digital transformationsledare har du en nyckelroll i att driva Mölndalsbostäders digitala förändringsresa, vilket innefattar både nya arbetssätt och ny teknik. Du kommer vara en del av vår avdelning marknad och affärsutveckling och arbeta nära den verksamhetsutvecklare som finns hos oss idag.

Uppdraget består bland annat i att:

 • Leda utvecklings- och förändringsarbete från idé till färdig implementering med fokus på digitalisering, process- och verksamhetsutveckling
 • Coacha, inspirera och stötta verksamheten hela vägen genom deras digitala transformationsresa
 • Utveckla, förbättra och implementera nya arbetssätt med digitala lösningar
 • I samverkan med verksamheten analysera arbetssätt och metoder i syfte att identifiera förbättringsområden
 • Medverka till att upprätta, utveckla och realisera bolagets strategier och styrande principer inom digitalisering och utveckling
 • Ha ett systemansvar för vissa av våra gemensamma system
 • Ansvara för att upprätta och underhålla organisationens system-, integrations- och informationskartor
 • Ansvara för, eller vara delaktig i, upphandlingar av digitala lösningar i enlighet med lagen om offentlig upphandling (LOU)

Om dig

För att lyckas i rollen krävs att du ser möjligheter med nya digitala lösningar och har förmågan att omsätta dessa i praktiken. Du har troligen några års erfarenhet inom projektledning, verksamhetsutveckling eller som managementkonsult.

Du har en bred bakgrund inom IT och är van att på ett konstruktivt sätt få människor att arbeta mot gemensamma mål. Du är noga med att leverera varaktiga resultat och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete därefter.

Färdigheter

Som digital transformationsledare vill vi att du

 • har relevant akademisk utbildning och flerårig erfarenhet av digitaliseringsarbete.
 • har erfarenhet och god förståelse för teknik och tekniska förflyttningar med vana av att föra dialog med såväl IT-arkitekter och andra specialister som med verksamhetschefer och medarbetare med olika digitala förkunskaper
 • är nyfiken och prestigelös och gärna delar med dig av din kunskap och dina erfarenheter
 • har ett positivt förhållningssätt och älskar att driva förändringsarbete
 • är pedagogisk och har förmågan att få med dig användarna i förändringen
 • har en naturlig fallenhet för att kommunicera och samarbeta

Arbetet innebär många kontakter och nätverksbyggande. Det innebär att du har god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. Det är också naturligt för dig som person att arbeta tillsammans med och inspirera andra.

Vi på Mölndalsbostäder ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Annan viktig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100%). Provanställning tillämpas. Du rapporterar till chefen för marknad och affärsutveckling. Du kommer att ha din arbetsplats på Häradsgatan 1, nära Mölndals innerstad.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi intervjuar löpande så ansök redan idag, eller senast den 4 juni, genom jobbet.se!

Har du några frågor kontakta gärna

Tomas Olsson, chef marknad och affärsutveckling
031-720 84 88, tomas.olsson@molndalsbostader.se  

Ulf Bergh, facklig företrädare Unionen
031-720 84 32, ulf.bergh@molndalsbostader.se

Notera

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare annonsering. 

Dags för nytt jobb?

Sök jobbet som digital transformationsledare

Dags för nytt jobb?

Sök jobbet som digital transformationsledare