Drivs du av att bidra till en hållbar stadsutveckling och ett hållbart boende? Har du ett genuint intresse för projektledning och att samarbeta med andra? Klappar hjärtat dessutom lite extra för allmännyttans uppdrag? Då har vi jobbet för dig.

Mölndalsbostäder befinner sig i en spännande utveckling där vi strävar efter att skapa den sköna känslan att komma hem. Vi vill bidra till ett hållbart boende. Det gör vi bland annat genom att vara med i Allmännyttans klimatinitiativ. Vi har även antagit Fossilfritt Sveriges färdplan för en klimatneutral bygg- och anläggningssektor. Målet är att ha netto-noll klimatutsläpp till 2045 från både verksamhet och byggnation.

Mölndal är en spännande stad som växer och utvecklas. Vi är en del av den utvecklingen och har många spännande nyproduktionsprojekt framför oss tillsammans med större ombyggnads- och underhållsprojekt.

Nu söker vi dig som vill vara med på utvecklingsresan genom att stärka vårt team på Fastighetsutveckling som projektledare. Vi är idag sju personer som arbetar i gruppen.

Om uppdraget

Som projektledare har du ett helhetsansvar för de nybyggnads- ombyggnads- och större underhållsprojekt som du tilldelats. Du driver och utvecklar projekten i alla skeden från förstudie till inflyttning. I ditt ansvar ingår även att:

  • upphandla, styra och samordna konsulter och entreprenörer mot projektets mål
  • ansvarar för att fastställda kvalitets-, ekonomi- och tidsramar hålls. 

Du arbetar i nära samarbete med hållbarhetsstrateg, energi/drift, projektledare och fastighetsutvecklingschef på fastighetsutvecklingsavdelningen. Du har även nära samarbete med upphandlare, förvaltning, kommunikation och samverkar med externa aktörer, myndigheter och organisationer.

I rollen som projektledare ingår att vara ansvarig för byggherrens arbetsmiljöuppgifter i tilldelade projekt enligt delegering. 

I uppdraget ingår även att omvärldsbevaka, delta i utvecklingsprojekt och bidra till vår fortsatta utveckling mot våra mål.

Om dig 

För att lyckas i rollen som projektledare på Mölndalsbostäder ser vi att du har en analytisk förmåga och är van att arbeta med projekt som kräver struktur och planering. Du är van att leda team och att samverka med många olika parter och intressenter, både externt och internt. Du uttrycker dig ledigt i svenska språket, både i tal och skrift. Du är utvecklingsdriven och har lätt att ta till dig ny kunskap.

Vi ser att du har relevant teoretisk bakgrund motsvarande högskole- eller civilingenjör inom samhällsbyggande eller liknande. Du har minst 5–10 års erfarenhet inom branschen, varav några år i roller såsom projekt-, projekterings- eller byggledning alternativt erfarenhet som entreprenadingenjör eller motsvarade.  

Viktig kompetens för tjänsten är byggteknik, byggnation med låg klimatbelastning, grundläggande installationskunskap samt entreprenadjuridik, upphandling och ekonomistyrning i projekt mm.  

Meriterande är även kunskap i grundläggande fastighetsekonomi, lönsamhetskalkyler samt kunskap i LOU.

Goda digitala kunskaper i allmänhet och inom ansvarsområdet är en förutsättning då både vår bransch och Mölndalsbostäder digitaliseras i snabb takt.

B-körkort krävs för tjänsten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100%) och du rapporterar till chefen för Fastighetsutveckling. Du kommer att ha din arbetsplats på Häradsgatan 1, nära Mölndals innerstad. 

Välkommen med din ansökan!

Ansökan och kontaktperson 

Din ansökan vill vi ha senast den 12 maj. 

Har du några frågor kontakta gärna Cathrine Gerle, Chef Fastighetsutveckling på 0703-632507 eller cathrine.gerle@molndalsbostader.se  

_______________________________________________________________________________________________________________________

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare annonsering.