Tips och regler för en smidig sommarsäsong

Publicerad 29 maj 2024

Äntligen sommar! För att säkerställa att du och dina grannar får en trivsam tid framöver är det viktigt att vara medveten om de regler som gäller och ta del av några praktiska tips. Tillsammans skapar vi den sköna känslan att komma hem.

Semestertider på Mölndalsbostäder

Vi har semestertider hos oss 24 juni - 16 augusti och är då inte lika tillgängliga som vanligt. Vi prioriterar de mest akuta fallen, men gör vårt bästa för att alla ska få hjälp så snart det går. 

För att alla ska trivas

En del har semester medans andra jobbar. En del vill umgås till sent medan andra ska upp och jobba dagen efter. Med hänsyn och respekt till dina grannar blir det lättare att göra sommaren härlig för fler. Här är några punkter att tänka lite extra på:

  • Grilla ansvarsfullt och med omtanke om dina grannar. 
  • Du får inte sätta upp pool eller studsmattor på gemensamma ytor.
  • Plocka upp fimpar och skräp efter dig.
  • Sänk volymen på både musik och prat så det inte stör dina grannar.
  • Töm alltid små barnbassänger med vatten i efter användning och ha alltid uppsikt vid lek i bassängen. Tänk på att större pooler kräver tillstånd från oss. 
  • Till dig som röker, tänk på att röken under vår och sommartider lätt kommer in hos dina grannar när fönster och balkongdörrar står öppna i värmen. Om möjligt rök helst några meter utanför fastigheten där röken inte går in hos grannarna.

Ta vår hemsida till hjälp

Vår hemsida är fylld av information för att du som hyresgäst enkelt ska kunna söka och hitta det du behöver när du har enklare frågor om ditt boende. Under Din bostad kan du bland annat läsa om hur du sköter om din bostad, vad som gäller för persienner och markiser med mera. Under Trivsel och trygghet kan du blandat annat läsa om vad som gäller när det är dags för kalas eller om du upplever störningar i ditt område. 

Vi önskar alla en trevlig sommar.