Julgåvan - hjärtlig insamling

Publicerad 15 december 2023

Nu har vi levererat årets Julgåva till Svenska kyrkan i Mölndal. Vi fyllde en hel bil med gåvor skänkta av våra hyresgäster och vår personal. Julgåvan är en insamling som vi gör varje år i samarbete med Svenska kyrkan och våra hyresgäster till behövande familjer i Mölndal med omnejd.

två kvinnor står bredvid en bil med öppet bagage fylld med julklappar för insamlingen Julgåvan utanför församlingshemmet i Mölndal

Marie, vår Marknadskoordinator och initiativtagare till projektet lämnade över gåvorna till Hanna, Samverkanskoordinator, Svenska kyrkan Mölndal. Tillsammans med bland annat Helene, Pernilla, Gunilla och Vincent, sorterade de sedan alla saker för att matcha de familjer som får ta del av klapparna.

 

Det var härligt att se att så många även bidragit med gåvor direkt till församlingshemmet, då rummet var fullt av skänkta saker när vi kom dit.

Flera familjer får nu ta del av nallar, spel, leksaker till fina stickade tröjor med mera som blir julklappar till barn och ungdomar i Mölndal med omnejd, där julklappar inte är en självklarhet.

-Det är så fint att vi tillsammans kan göra en sådan här insamling som får ett så stort värde för så många, säger Marie.

Vi är verkligen tacksamma över våra hyresgästers och vår personals generositet. Det känns fint att göra gott för andra.

-När man inkluderar barnen lär de sig att det finns de som har det sämre än en själv och det blir ett samtal om vad det innebär att ha vad man behöver och att vara tacksam för det, berättar en av våra hyresgäster som lämnade gåvor tillsammans med sina två döttrar.

Tack alla som deltog i årets Julgåva.