Samarbete - nyckeln till en attraktiv innerstad

Publicerad 7 februari 2024

Framgångsrikt samarbete visar tydligt hur gemensamma ansträngningar och öppenhet för nya idéer kan förvandla en stad till en blomstrande och levande gemenskap för alla som bor, arbetar och besöker den.

Genom samverkan bidrar en grupp olika aktörer till att göra Mölndal till en pulserande plats där invånarna kan njuta av aktiviteter och händelser utan att behöva söka sig till andra områden. Plattformen är ett samarbetsavtal som fått nytt liv under 2023 då Daniel Pawholm anställdes som platsutvecklare av Mölndals stad.

Samarbete främjar utvecklingen

Samverkansgruppen består av representanter från Mölndals stad, företagarföreningen, Mölndal Galleria och fastighetsägarna. De träffas regelbundet för att planera och genomföra olika evenemang och initiativ. Mötena syftar till att skapa en livlig och attraktiv atmosfär i innerstaden. Anna Björkner, lokalförvaltare hos oss på Mölndalsbostäder, representerar fastighetsägarna och betonar vikten av att vara en del av samarbetet för att kunna påverka utvecklingen.

Aktiviteter lockar besökare

Samarbetet syns främst genom olika aktiviteter som arrangeras i staden. Under 2023 inkluderade detta påsk- och juldekorationer, en megaloppis i maj, Konstiga konstrundan och julgranständning. Under 2024 strävar gruppen efter att utöka och förbättra samarbetet genom att erbjuda ännu fler och varierade aktiviteter. Målet är att ha minst en aktivitet varje månad.

Om rollen som representant för fastighetsägarna

Anna uppskattar vikten av samverkan och hur olika aktörers engagemang och expertis bidrar till att göra Mölndals innerstad till en lockande destination för både besökare och företagare. På frågan om vad som är det mest positiva med samarbetsavtalet svarar Anna att det är möjligheten att lära känna och arbeta med personer från olika bakgrunder och branscher.

Anna Björkner, lokalförvaltare, Mölndalsbostäder

Det är tillsammans vi kan skapa verklig förändring. Samarbetet har öppnat dörrar till nya insikter och relationer.

Lokalhyresgäst i innerstaden

Som lokalhyresgäst hos oss på Mölndalsbostäder blir du automatisk medlem i företagarföreningen genom ditt hyresavtal. Som medlem kan du delta och påverka aktiviteterna som samverkansgruppen planerar. Du får vara med och utveckla Mölndals innerstad och göra det till en attraktiv plats att besöka och driva verksamhet i. Medlemmar erbjuds även annonsering på den gemensamma hemsidan molndalsinnerstad.se och Instagramkontot. Läs mer om våra lediga lokaler.