Våmmelyckan - Kållered C

Under hösten 2024 planerar vi att påbörja byggandet av 119 nya bostäder i Kållered centrum. Samtliga lägenheter kommer ha tillgång till balkong eller inramad uteplats. I bottenplan skapar vi ytor för två verksamhetslokaler, varav en restaurang.

Under de senaste åren har vi tillsammans med fyra andra bostadsaktörer utvecklat området i Kållered centrum. När allt är färdigbyggt kommer det finnas totalt cirka 500 bostäder. Vårt bostadshus kommer ligga närmast torget med lägenheter från 1 rum och kök upp till 4 rum och kök.

Vårt kundlöfte, den sköna känslan att komma hem, har genomsyrat hela projektet. Det märks i bostaden, entréerna och inte minst på gården. Där planerar vi för växthus och möjlighet för odling, men också för lek, grillning och umgänge.

I linje med vårt hållbarhetsarbete ställer vi höga klimatkrav i byggnationsprocessen med fokus på att minska klimatbelastningen. Sedan 2021 har vi antagit Färdplan 2045 för bygg och anläggningssektorn med målet att nå netto nollutsläpp av växthusgaser till 2045.

Konceptbild Våmmelyckan
En visionsbild av ett hyreshus med en bistro i bottenplan.
Konceptbild Våmmelyckan

Området

I Kållered finns naturen runt knuten och ger möjligheter till ett aktivt friluftsliv. För den idrottsintresserade finns allt från fotbolls- till hockeyföreningar. För dig som senior finns bland annat en aktiv och uppskattad träffpunkt på Brattåsgården, ett stenkast från Våmmelyckan.

Med bra kommunikationer i form av fina cykelvägar, täta pendeltåg och busslinjer samt E6:an tar du dig snabbt dit du vill. Oavsett om det är Mölndals innerstad, Göteborg, Kungsbacka eller någon annan plats du drömmer om.

Ett rikt utbud av shopping finns en kort promenad bort i Kållered Shopping Park med ett helt nytt IKEA som det stora dragplåstret. Här finns även livsmedelsbutiker, apotek, klädaffärer, Systembolaget med mera i nära räckhåll.

I Kållered finns naturen runt knuten.

Korta fakta om Våmmelyckan

Område: Kållered C 
Planerad byggstart: 2024
Planerad inflyttning: 2027
Antal lägenheter: 119
Storlek: 1–4 rum och kök 
Hyra: Inte fastställd
Status: Planerat