Flygspeditören Gry

Publicerad 2 september 2021

I juni flyttade Gry Olsson och hennes pojkvän ihop i sin första gemensamma lägenhet, en trea i Mölndals innerstad. De trivs bra och är väldigt nöjda med både standarden och det centrala läget.

Vad gör en flygspeditör?
– Jag arbetar på en firma som förmedlar gods från olika kunder via flyg ut i världen. Det kan till exempel vara bildelar från Volvo ut till depåer, eller känsligt gods som nerkylda mediciner. Det svåra med jobbet är att vara noggrann och hålla koll. Varje kund måste hanteras på sitt eget sätt, och länder har olika restriktioner och regler. Samtidigt måste det gå fort, och helst ska godset gå iväg samma dag. Ibland kan det vara ett femtontal sändningar man måste ha koll på samtidigt.

Jag är uppvuxen i Linné i Göteborg och trivs bra med att bo mitt i smeten

Hur kom du in på den banan?
– Det var mest av en slump. Jag har jobbat på lager förut, och hade lite koll på logistik. När jag och min dåvarande pojkvän flyttade till Jönköping behövde jag något att göra, och hittade en yrkesutbildning inom logistik. Egentligen vill jag nog bli psykolog eller arkitekt, men det krävs höga betyg. Jag har dyslexi, så mina poäng från gymnasiet räcker inte till.

Hur har din dyslexi påverkat dig?
– Jag fick reda på det först i vuxen ålder. Den gör att jag läser långsamt och ibland måste jag läsa flera gånger för att förstå, men jag har ändå alltid tyckt att det har varit kul att plugga och skriva. Fast textremsan på teve hinner jag inte med.

Här bor Gry Olsson

Ålder: 27
Bor: Mölndals innerstad
Familj: Sambo och två bonusbarn
Gör: Flygspeditör
Fritid: Inreder, syr och rustar upp prylar
År i Mölndal: Några månader nu, och två år 2017-2019