Lås, nycklar och taggar

Nycklar är en värdehandling. Det betyder att du ska förvara dem så de inte blir stulna eller att du tappar dom. Skulle olyckan vara framme så har vi samlat information om vad du ska göra här.

Borttappade eller bestulna nycklar

Om du blir bestulen eller tappar bort dina nycklar ska du kontakta oss så snabbt som möjligt. Du betalar själv för eventuellt byte av lås och nya nycklar. Kolla gärna med ditt försäkringsbolag om förlust av nycklar ingår i din försäkring.

Beställ extra nyckel eller tagg

Behöver du en extra lägenhetsnyckel eller tagg kan du beställa och boka tid för upphämtning hos oss. Ta med legitimation vid ditt inbokade besök på Häradsgatan 1. Ta med din egen nyckel till besöket. Behöver du ta hjälp av någon som inte står med på hyreskontraktet att hämta upp nyckeln, ska du fylla i en fullmakt.

Byte av lås

Om du av någon anledning vill byta ditt ordinarie lås, beställer du låsbyte via Mina sidor. Kostnader för låssmed samt cylinder och nycklar står du som hyresgäst själv för.

Utelåst

Utelåst under vardagar 

Har du låst dig ute under våra kontaktar du oss eller gör en serviceanmälan på Mina sidor för att få hjälp.

Tänk på att du själv måste stå med på kontraktet och kunna legitimera dig för vår personal för att vi ska kunna öppna dörren.

Det tillkommer en låsöppningskostnad. Kostnader för låssmed, cylinder och nycklar får du som hyresgäst betala. 

Utelåst under kvällar och helger 

Har du tappat din nyckel och inte kan komma in i hemma? Då behöver du själv kontakta en låssmed för att montera en tillfällig cylinder. Tänk på att nycklarna till den tillfälliga cylindern inte kommer att fungera i entrédörren.

Gör en felanmälan via Mina sidor och anmäl att du har en tillfällig lägenhetscylinder. För att din lägenhet ska ingå i vårt låssystem igen måste vi montera en ordinarie låscylinder. Kostnader för låssmed samt cylinder och nycklar står du själv för.